З нагоди Всесвітнього дня шкільного молока, що цьогоріч відзначався 27 вересня, відбувся третій круглий стіл «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів».
Цей захід об’єднав представників державного та приватного секторів, міжнародних та українських експертів для актуалізації проблеми здорового харчування з фокусом на молоко та молочні продукти.
За його словами, Мінагрополітики ще до набуття членства в ЄС прийняло відповідний наказ, який визначає всі показники якості та безпечності для молока як харчового продукту.
Начальник відділу з питань профілактики неінфекційних хвороб та обігу наркотичних засобів департаменту громадського здоровʼя МОЗ Тетяна Скапа наголосила на необхідності посилення інформаційних заходів з пояснення харчової цінності молока та молочних продуктів серед вчителів, батьків та дітей.
На її думку, велике значення має безоплатне забезпечення молоком школярів, оскільки воно важливе для розвитку дитячого організму. Норми споживання молока затверджені урядом, але його безоплатність поки що поширюється не на всіх дітей в Україні.
За даними Всесвітньої продовольчої програми, програми шкільного харчування охоплюють 400 млн дітей.
Джерело фото: Quality FOOD Trade Program