Сто років тому вперед. Чому Україна залишається сировинною країною

24 серпня 2015, 14:38 1699
Тарас Висоцький

У контексті Дня Незалежності хочеться відійти від аналізу повсякденних покращень і замислитися над структурними змінами, які переживає наша держава, зокрема, український аграрний сектор.

Майже сто років тому, на початку короткого дворічного періоду незалежності УНР, наша країна сприймалася у світі як житниця Європи. Століття потому Україна знову повернула собі статус світової житниці, але, на жаль, тільки житниці. Чому на жаль? Тому що за сто років ми мали б досягти статусу щонайменше світового м'ясокомбінату, молочного заводу чи світового кондитерського цеху. Однак наша нація завжди вирізнялася скромністю, і, схоже, статус житниці нас повністю задовольняє, про що ми з гордістю рапортуємо на всіх державних рівнях.


Читати повний текст

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.