Таку думку висловив директор та партнер консалтингової компанії Barva Invest Юрій Гаврилюк.
«Якщо дивитися на сильні сторони — більша прогнозованість самого ринку, ніж у Росії, адже у нас, як правило, ніхто не запроваджує якихось різких обмежень на кшталт квотування чи експортного мита. Тому наш ринок є більш зрозумілим для імпортерів», — пояснює він.
Але якщо порівнювати з погляду якості, то, на думку експерта, по кукурудзі Україна програє Латинській Америці: там вона вирощується вже практично сухою, і ніхто не використовує сушарки для доведення вологості до норми. Внаслідок цього вона не так б'ється.
«У нас кукурудза піддається термічній обробці, сушиться, а потім транспортується і пересипається в елеватор, з елеватора — знову на транспорт, потім на судно. В результаті отримуємо багато битого зерна», — уточнює він.
Крім того, Юрій Гаврилюк зазначає, що французька пшениця краща за українську за показниками якості.
«Можливо, більше питань до якихось захворювань, оскільки у нас не завжди системно вносять засоби захисту рослин.
Загалом ми досить конкурентоспроможні на світовій арені. І все ж, коли є певна нестача зерна у світі, питання якості не стоїть настільки жорстко, як питання, де взяти це зерно за прийнятною ціною», — наголошує він.
AgroPortal.ua за матеріалами USM