Зараз продукти компанії використовують 20 берлінських кав'ярень і 150 постачальників по всій Європі.
Проєкт заснував Джуліан Лехнер із Берліна. Ідея створювати посуд з кавової гущі з'явилася, коли він навчався в школі дизайну і помітив, що його однолітки щодня вживають дуже багато кави. Лехнер став шукати відповідь на запитання: що відбувається з усією цією кавою?
Щороку середньостатистичний мешканець Німеччини споживає приблизно 6 кг кавових зерен, і майже 99% всіх кавових чашок перетворюється на сміття.
Тому Джуліан Лехнер вирішив використовувати викинуту кавову гущу для виробництва екологічно чистих кавових чашок.
Спочатку кавову гущу сушать і змішують з рослинними волокнами, природними смолами і насінням бука. Новий продукт формують під впливом тепла і тиску. Гущу з шести чашок можна перетворити на одну чашку і блюдце. Кінцевий продукт на 100% біорозкладаний. Матеріал, з якого виготовляють посуд, також придатний для миття в посудомийній машині.
Як відзначають у компанії, зараз вони хочуть виготовляти не тільки чашки, а й предмети меблів і деякі інші продукти із залишків кави.
AgroPortal.ua за матеріалами Healthy Food House