Корисних властивостей червоній ікрі не позичати. Її вживання сприяє поліпшенню зору, налагоджує обмін речовин і роботу серцево-судинної системи. З огляду на ціну ікри, не хочеться купити неякісний продукт.
Вибираючи червону ікру, звертайте увагу на наступні моменти:
1. Хороший виробник вказує на етикетці вид червоної ікри, а вона може бути:
• кетовою (великі помаранчеві ікринки з червоним вкрапленням, дуже ніжні на смак);
• горбуші (ікринки середні за розміром, яскраво-помаранчеві, з легкою гіркуватістю);
• нерки (невеликі червоні ікринки з гіркуватим смаком і сильно вираженим запахом).
Намагайтеся не купувати ікру, де не уточнюється її вид, а виробник просто пише «ікра лососева зерниста».
2. Не купуйте ікру в пластиковій тарі. Вибирайте скляні або жерстяні банки, звертаючи увагу на те, що скляна повинна бути додатково упакована в коробку або зберігатися в темряві, оскільки на світлі ікра псується.
3. Потрясіть баночку з ікрою — вміст не повинен бовтатися всередині.
4. Не купуйте ікру, якщо країна виробника не збігається з місцем розфасовки — є ймовірність, що така ікра попередньо заморожувалася.
5. Купуйте ікру, вироблену за ГОСТом.
6. Знайте, що найкраща ікра фасується влітку — в липні або серпні.
7. Дата виробництва повинна бути продавлена назовні на жерстяній банці.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua