Аграрний лайфхак // Як правильно вибрати йогурт, щоб не натрапити на хімічний коктейль

17 травня 2018, 07:25 2439
Аграрний лайфхак // Як правильно вибрати йогурт, щоб не натрапити на хімічний коктейль фото

Не всі йогурти, представлені на полицях наших магазинів, корисні. На що звернути увагу при виборі йогуртів, щоб отримати від них максимум користі? Відповідь проста!

1. Йогурти повинні знаходитися в холодильних камерах і вітринах.

2. Термін придатності корисного йогурту не перевищує 3-х тижнів.

3. На упаковці має бути вказано, що до складу йогурту входять живі бактерії або йогуртові культури.

4. У складі хорошого йогурту не повинно бути ніяких хімічних добавок — барвників, стабілізаторів і підсилювачів смаку. Натуральний йогурт без добавок буде коштувати дорожче.

5. Калорійність йогурту становить 100-250 ккал на 100 грамів, а за межами цих одиниць, скоріше за все, ненатуральний продукт.

6. Віддавайте перевагу йогуртам з низьким вмістом цукру або натуральними підсолоджувачами — мюслі, кленовий сироп, фруктоза.

 7. Зім'ята або надірвана упаковка говорить про порушення транспортування і зберігання. Таким йогуртом можна легко отруїтися.

 8. Краще не купувати йогурти та іншу кисломолочну продукцію по акціях — скоріше за все, від товару хочуть позбутися за будь-яку ціну або ось-ось закінчиться термін зберігання. Корисного в такому продукті вже мало.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua