1. Йогурти повинні знаходитися в холодильних камерах і вітринах.
2. Термін придатності корисного йогурту не перевищує 3-х тижнів.
3. На упаковці має бути вказано, що до складу йогурту входять живі бактерії або йогуртові культури.
4. У складі хорошого йогурту не повинно бути ніяких хімічних добавок — барвників, стабілізаторів і підсилювачів смаку. Натуральний йогурт без добавок буде коштувати дорожче.
5. Калорійність йогурту становить 100-250 ккал на 100 грамів, а за межами цих одиниць, скоріше за все, ненатуральний продукт.
6. Віддавайте перевагу йогуртам з низьким вмістом цукру або натуральними підсолоджувачами — мюслі, кленовий сироп, фруктоза.
7. Зім'ята або надірвана упаковка говорить про порушення транспортування і зберігання. Таким йогуртом можна легко отруїтися.
8. Краще не купувати йогурти та іншу кисломолочну продукцію по акціях — скоріше за все, від товару хочуть позбутися за будь-яку ціну або ось-ось закінчиться термін зберігання. Корисного в такому продукті вже мало.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua