У цьому питанні діє таке правило: чим сухіше шашлик, то слабше має бути алкоголь.
Отже, ви готуєте шалик:
З курятини. Тоді подавайте до нього молоде вино середньої солодкості та міцності. Бажано, щоб воно не мало сильно вираженого аромату. А ось до курки, смаженої шматочками, підійде рожеве солодке вино без сильного запаху — найкраще молоде та слабке.
З баранини. Купуйте червоне кріплене вино. Можете навіть додати його до маринаду. Підійде до жирної баранини також і міцний алкоголь, але не горілка. Найкраще — коньяк.
Зі свинини. Цей шашлик найкраще поєднується з горілкою без будь-яких добавок. Оскільки свинина має не дуже яскравий запах, ароматний алкоголь може просто забити смак м'яса. Це є правомочним щодо жирної свинини. А під не дуже жирну (сухувату) можна подати червоне кріплене вино.
З яловичини або телятини. До цього м'яса ідеально підійде ароматний вермут. Ця настоянка на травах не дуже міцна, і її можна пити у великих обсягах. Головне правило алкоголю в даному випадку — не дуже міцний і дуже ароматний.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua