Марина Шило, засновниця проекту «Тьотя Мотя», два роки тому почала готувати сиров’ялені ковбаси. Рецепт привезла з Італії, куди їздила до друзів. Тоді Марина з чоловіком помітили, що в Україні не знайти подібних натуральних м’ясних продуктів.

«Спочатку ми спробували зав’ялити ковбасу для себе. Перші рази виходило погано, але щомісяця ми вдосконалювались. Для виробництва таких ковбас потрібно тренуватися: вчитися правильно набивати м’ясо, щоб не залишалось повітря всередині. Першими продукцію спробували наші друзі, потім я виклала фотографії у Facebook, і одразу знайшлось багато охочих купувати», — розповідає засновниця проекту.

Джерело фото: The-village.com
Джерело фото: The-village.com

Свинину Марина замовляє у місцевого домашнього господарства у Чернігові. М’ясо засолюють на кілька днів, перемелюють, додають натуральні спеції та біле сухе вино. Ковбаса в’ялиться у спеціальній камері не менш ніж місяць. В асортименті «Тьотя Мотя» є 4 види ковбаси: класична, з сиром дорблю, з білими грибами, з зернами гірчиці.

Джерело фото: The-village.com
Джерело фото: The-village.com

Марина живе з сім’єю у Чернігові, бізнес розвиває також там. За два роки виробництво «Тьотя Мотя» переїхало з домашньої кухні у власний цех, збудували камеру для в’ялення з витриманою температурою та правильним повітряним потоком. На місяць встигають виготовити 200-300 кілограмів ковбаси.


AgroPortal.ua за матеріалами The-village.com

Мультимедіа