Таку думку висловив засновник компанії HORSCH Maschinen GmbH Міхаель Хорш, оскільки його компанія стежить за всіма світовими трендами і швидко реагує на зміни на ринку.
При цьому він додає, що в даний час для України ця тема поки не є головною.
«Можна згадати, як ще 20-30 років тому розмаїття страв і «багатий» стіл свідчили про статусність. Виробники були впевнені, що потрібно виготовляти більше тваринної продукції — молока, сиру, м'яса. Зараз же все з точністю до навпаки», — коментує Міхаель Хорш.
За його припущенням, майже 5 млрд людей на планеті вживають багато їжі. Як наслідок, молоді люди вже з 30-ти років скаржаться на проблеми з ШКТ, високий рівень цукру в крові, підвищений тиск і т.д. Основною причиною такого самопочуття людей стала саме їжа, точніше — неправильна їжа, яка має дуже багато енергії: цукор, м'ясо, молоко.
«Я вважаю, що розвивається нова епоха бізнесу, яка буде ґрунтуватися на занепокоєнні здоров'ям людей. Ви будете їсти екологічно чисте м'ясо, еко-шоколад, але здоровими ви все одно не будете. Потрібно дивитися глибше, — продовжує Міхаель Хорш. — З часом кількість і різноманітність продукції тваринного походження піде на спад. Коли це станеться, я не можу точно сказати, але ми повинні бути готові виробляти більше рослинної продукції. І мушу зазначити, що наші конструктори техніки над цим працюють».
«N.B.!» Роботи виходять у поле, або Як HORSCH реагує на трансформацію ринків
Міхаель Хорш також відзначив, що незабаром з'явиться проблема з виробництвом хліба, оскільки традиційний білий хліб, до якого ми всі звикли, негативно впливає на людський організм. На його думку, таке розуміння призведе до винаходу нових сортів пшениці, а це нова стратегія і виклик для агровиробників.
«Але, звичайно, ці зміни спочатку потрібно зрозуміти і прийняти. Оскільки такий хід дій не буде відбуватися швидко або інтенсивним способом, а навпаки — повільно, але з різкою висхідною в кінці шляху», — резюмує Міхаель Хорш.
Наталія Помянська, AgroPortal.ua