Таку думку висловив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За його словами, про це свідчить сам склад молочних виробів. Ще півроку тому, коли проводилися дослідження, стало відомо, що лише лічені виробники використовують у вершковому маслі жири немолочного походження. А дослідження в квітні і в травні показали, що з 33 відібраних зразків 15 виявилися фальсифікатом.
«Це означає, що там є і безпечне пальмове масло, і, можливо, є технічні жири, які взагалі не можна застосовувати в продуктах харчування. Деякі зразки взагалі не містили молока як такого», — зазначає Олексій Дорошенко.
Після цього були проведені розслідування, але тільки по двом заводам. І ці два заводи були дійсно оштрафовані на суму від декількох десятків до декількох сотень тисяч грн.
Молочна галузь в Україні дуже слабко розвинена. «У світі молочна галузь — це ферми, де містяться сотні, тисячі голів худоби... А у нас молочна галузь — це бабуся надоїла, віддала молоко на завод на переробку, а з цього молока потім вже ми купуємо масло, сири, сир і т. д. Тому у нас апріорі неякісна сировина і, на жаль, у найближчі роки ми це виправити не зможемо», — вважає експерт.
AgroPortal.ua за матеріалами Радіо «Голос Столиці»