Про це розповіла голова ГС «Українська Продовольча Долина» Наталія Гордійчук, пише SEEDS.
За її словами, за таких умов виробництво нішевих культур, які мають вищу маржинальність, в загальній структурі посівів, зростатиме.
«Однак тут варто ретельно зважити: що вирощувати. Потрібно їздити на конференції, досліджувати попит в країнах-покупцях, спілкуватися, стежити за трендами», — вважає Наталія Гордійчук.
«Будь-яка ніша колись стає масовим продуктом, однак до цього потрібно надзвичайно збалансовано підходити. Дуже важливу роль в цьому відіграють якраз експерти, консультанти та навчання. Фахівці мають пояснити: якщо до тебе прийшла якась унікальна ідея, ти бачиш попит, то рано чи пізно її скопіюють або повторяють твої сусіди. І в тебе вже не буде бажаної маржі», — каже експерт.
До того ж, за її словами, не слід нехтувати законами ринку: коли є перевиробництво — немає ціни.
«Пшениця як вирощувалась в Україні традиційно — так і буде вирощуватися, бо для цього в нас є всі передумови. В нас є 40 млн гектарів орної землі, більшість з неї з гарними чорноземами», — резюмує Наталія Гордійчук.