logo

Спецпроекти

Не молоком єдиним: як волинянин виготовляє козяче морозиво

Не молоком єдиним: як волинянин виготовляє козяче морозиво

Спецпроекти 10 червня 2021. 07:14 1587

Ігор Савчук з села Хорлупи, що на Волині, утримує найбільше стадо кіз в області. Він має близько 150 голів.

Розводити їх почав уже давно. Мав домовленість про закупівлю усього молока, але сталося так, що чоловікові довелося самому думати, куди збувати продукцію.

Тож почав виготовляти сири. Їх в асортименті 15 видів: бринза, рікота, сулугуні, моцарела, качота, гауда, голландський, рокфор із пліснявою, косички, шеврон, бринза з шоколадом тощо. Є ще й копчені сири.

А нещодавно Ігор Савчук почав виготовляти козине морозиво. Продукт містить тільки свіже молоко та ванільний цукор. 100 г продукту коштує 25 гривень.

«Хочу ще замінити чимось цукор, аби було ще корисніше», — розповів волинський фермер.

Морозиво можна придбати у самого виробника на місцевому ринку.


AgroPortal.ua за матеріалами Volyn.com.ua


Ключові новини аграрного ринку в Telegram

Новини

Показати все

Блоги