Не молоком единым: как волынянин производит козье мороженое

10 июня 2021, 07:14 2702

Игорь Савчук из села Хорлупы на Волыни, содержит самое большое стадо коз в области. Он имеет около 150 голов.

*Текст подається мовою оригіналу

Розводити їх почав уже давно. Мав домовленість про закупівлю усього молока, але сталося так, що чоловікові довелося самому думати, куди збувати продукцію.

Тож почав виготовляти сири. Їх в асортименті 15 видів: бринза, рікота, сулугуні, моцарела, качота, гауда, голландський, рокфор із пліснявою, косички, шеврон, бринза з шоколадом тощо. Є ще й копчені сири.

А нещодавно Ігор Савчук почав виготовляти козине морозиво. Продукт містить тільки свіже молоко та ванільний цукор. 100 г продукту коштує 25 гривень.

«Хочу ще замінити чимось цукор, аби було ще корисніше», — розповів волинський фермер.

Морозиво можна придбати у самого виробника на місцевому ринку.


AgroPortal.ua за матеріалами Volyn.com.ua