Названо умови, за яких проблему кадрів у свинарстві можна вирішити

11 червня 2021, 08:00 2579

Кадрову проблему в свинарстві можна вирішити.

Таку думку виловила директор з персоналу агрохолдингу KSG Agro Ірина Паливода, повідомила прес-служба агрохолдингу.

Вона зазначила, що кадрова проблема для агрогосподарств на місцях існує, і її причини відомі — відсутність інфраструктури сучасного рівня в «глибинці», що спонукає фахівців їхати працювати у великі міста.

«Однак, при правильному підході, який полягає в забезпеченні ринкового рівня оплати, нормальних умов роботи та систем стимулювання й мотивації, кадрову проблему в свинарстві можна вирішити», — заявила Ірина Паливода.

На її думку, цікавим є вже апробований деякими українськими агрокомпаніями вахтовий метод роботи, коли фахівці приїжджають працювати на місця на тиждень-два, потім повертаються додому і знову приїжджають.

«Практика показує, що якщо завдання чітко поставлені та є зрозуміла ринкова оплата за результати, бажання долучитися до роботи на селі у фахівців існує», — підкреслила експерт.

Крім того, Ірина Паливода вважає необхіднім створення інфраструктури для роботи та комфортного проживання фахівців у місці розташування свинокомплексу. За її словам, зокрема, компанія KSG Agro активно бере участь у житті місцевої громади — це і створення робочих місць, і житло для свинарів, і можливості для заняття спортом, участі в культурному житті, повноцінного дозвілля тощо.

Ірина Паливода вважає дуже перспективним залучення на практику, а після отримання практичних навичок — прийняття на роботу молодих фахівців — студентів аграрних спеціальностей українських ЗВО.

«Сучасне агровиробництво — це поєднання останніх технологій й наукових підходів з практичними навичками. Напевно, тому, як свідчить наша практика, студенти агроспеціальностей, які добре знайомі з теоретичної стороною, після набуття практичних навичок демонструють високі результати в роботі», — резюмувала директор з персоналу агрохолдингу.