Агропродсервіс закупив в Данії племінне поголів'я

16 червня 2017, 08:00 3038

Компания «Агропродсервіс» для нарощування племінного стада свиней м'ясної породи закупила кнурів Йоркшир та Дюрок в датської компанії «ДанБред».

Як повідомили в компанії, тварини доставляються з числа чистих порід племінних стад і мають тестові результати та записи про три покоління батьківських особин, а також тести продуктивності самої тварини.

«Нам важливо дати споживачам м'яса різноманітний вибір. Так, якщо м'ясо свиней порід Ландрас та Йоркршир, яку ми в більшій мірі вирощуємо на наших фермах, має беконний тип, то порода Дюрок має м'ясо пісного типу з мінімальною кількістю сала», — розказав генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Сертифікат на кожну чистопородну тварину містить інформацію про ферму походження, номер тварини, вушну бірку (татуювання), стать і дату народження та видається Датською Радою Сільського господарства та харчової промисловості.


Для довідки: породи Йоркшир та Ландрас інтернаціонально визнані за швидке зростання і швидку пристосовність без втрати материнських характеристик і здібностей. А кнурі породи Дюрок використовуються в якості термінальної лінії для виробництва товарних свиней, що характеризуються високою якістю м'яса і туші.