В Україні створять Медовий парк

30 травня 2021, 12:00 3910

ФГ «Здорова Бджола» та Кластер співтовариств бджолярів, який створюють на Одещині, стануть основою для розвитку зеленого туризму в області. А в майбутньому — майданчиком для створення «Медового парку України».

Про це розповідають засновники Кластеру співтовариства бджолярів, повідомляє UHBDP.

Відмічається, що в «Медовому парку України» будуть працювати навчальні заклади для бджолярів і фахівців з питань виробництва ліків та харчової продукції з меду. Також бджолярі планують створити музей бджільництва, в якому покажуть багатовікову історію розвитку цієї галузі в Україні та світі.

N. B. На Одещині створять медовий кластер

«Наш майбутній кластер може діяти не тільки на території Одеської області, а й виходити за межі регіональних кордонів. Уже є перший договір з ПП «Вересень» і ТМ «ОРГАНІКО» на запилення земель, які знаходяться під контролем фахівців «Органік стандарт». ТОВ «ВІС Терра» агітує наше господарство забезпечити їм запилення 18-ти наділів землі по 500-1500 га органічних посівів», — розповідає засновник ФГ «Здорова Бджола» Володимир Петрушев.

За його словами, досвід роботи кластерів у цілому в Україні поки невеликий, тому бджолярі Одещини вивчають досвід зарубіжних колег. Вони активно спілкуються з бджолярами українських діаспор Європи і Америки, які володіють ресурсами та унікальними технологіями в медовій індустрії.