У вільній економічній зоні Китаю створять торговий павільйон для українскої агропродукції

28 лютого 2021, 08:00 2917

ТОВ «Агрогруп Україна» разом із компанією Tianjin Mingxi Technology Co., Ltd, відкрило спільне підприємство Tianjin Mingxi AGROUA International Economy and Trade Co., Ltd у вільній економічній зоні Тяньцзінь.

Про це розповів керівник ТОВ «Агрогруп Україна» Микола Жеревчук, йдеться у повідомленні Аграрного союзу України.

«Для розширення економічного та технологічного обміну між Китаєм та Україною ТОВ «Агрогруп Україна» подаватиме заявку на створення «Українського Національного Торгового Павільйону» в Чендунській міжнародній залізничній зоні вільної торгівлі. Це дозволить рекламувати та реалізовувати широкому колу китайських компаній і споживачів високоякісну українську екологічну сільськогосподарську продукцію, органічну їжу та інші продукти», — йдеться у повідомленні.

Крім того, однією з цілей компанії є створення або використання співпраці з логістичною компанією міжнародного контейнерного термінала в Україні, що дозволить відкрити перманентний канал доставок сільськогосподарських товарів Китай-Україна-Китай. Щодо цього питання вже проведено переговори та досягнуті розуміння взаємної співпраці.

Даний проєкт дозволить зміцнити співробітництво між державними органами, які формують державну аграрну політику України та Китаю, та створити постійно діючий виставковий «Український Національний Торговий Павільйон», в якому українські підприємства та фермери зможуть пропонувати та реалізовувати свою продукцію.

«Співпраця ГС «АСУ» в особі ТОВ «Агрогруп Україна» з китайськими партнерами має відбуватися під егідою та у тісній співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Посольства України в Китаї, оскільки «Український Національний Торговий Павільйон» буде створений виключно для популяризації вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, насамперед представлених членами нашої спілки.

Ми плануємо організувати постійні залізничні перевезення такої продукції з України в Ченду. Попередні домовленості з китайськими партнерами передбачають постачання української продукції в обсязі 10-30 тис. тонн щорічно. Для реалізації даного проєкту ми плануємо створити відповідну інфраструктуру як в Україні, так і в Китаї», — додав Микола Жеревчук.