Вартість системи захисту кукурудзи за Strip-till складає $21 на 1 га

01 червня 2021, 13:58 2518

У господарстві Agrilab Farming вартість системи захисту за технологією Strip-till препаратами від бренду DEFENDA становить $21 на 1 га.

Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій Північно-Східного регіону компанії LNZ Group Віталій Брашован.

«Система захисту кукурудзи передбачає контроль бур'янів і в залежності від обробітку ґрунту складається з декількох етапів. На полях Agrilab Farming захист кукурудзи можна розділити на дві категорії, оскільки посіви проводились за двома технологіями — основний обробіток ґрунту Strip-till та посів із застосуванням глибокого розпушування та дискування», — розповідає Віталій Брашован.

Підійшовши індивідуально до кожного поля, представники бренду DEFENDA запропонували по Strip-till після посіву на 2-3 день внести гліфосат Напалм (ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л), що дасть можливість зняти всі вегетуючі бур'яни, які залишаться після посіву.

«Що стосується полів, де було проведено глибоке розпушування та дискування, там система захисту передбачатиме внесення ґрунтового гербіциду Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л), і після сходів кукурудзи буде друга фаза внесення страхових гербіцидів, які дадуть можливість ефективно проконтролювати той спектр бур'янів, які будуть на момент обробки», — зазначає Віталій Брашован.

На страхове внесення в обох варіантах, як при технології Strip-till, так і на полях, де було проведено глибоке розпушування і дискування, запланована обробка баковою сумішшю із двох продуктів — Мусон (нікосульфурон, 40 г/л), який контролює злакові бур'яни, та Примус (2-етилгексиловий ефір, 2,4 Д — 452 г/л + флорасулам, 6,3 г/л), який працює з дводольними бур'янами. Оптимальне внесення цих препаратів по кукурудзі — в періоді 4-5 листків.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua