МХП збільшив EBITDA побічних продуктів майже вдвічі

16 березня 2021, 14:01 2124

EBITDA напрямку переробки побічних продуктів птахівництва агрохолдингу МХП у січні 2021 р. виросла на 88,8% у порівняння з аналогічним періодом 2020 р.

Як говориться у повідомленні компанії, побічні продукти виробництва птиці — продукти, не призначені для вживання в їжу людиною (скелети, кістки, мозкові відходи, перо, жир і кров). Їх переробляють у цінні білки, мінерали і жири, що використовуються в харчовій і кормовій промисловості, а також в альтернативній енергетиці. В цілому торік компанії вдалося збільшити EBITDA даного напрямку на більше, ніж 10%, незважаючи на невелике скорочення виробництва.

«2020 рік став роком викликів та змін, тим не менш, завдяки низці факторів, за підсумками року вдалося збільшити прибуток від реалізації продуктів рендерингу. По-перше, ми поліпшили якість виробленої продукції та перейшли в преміум сегмент якості ключових продуктів — м'ясо-кісткового борошна та жиру. По-друге, на тлі пандемії і загального дефіциту протеїнів на ринку, ціни показали зростання по всіх продуктах рендерингу — стрімке зростання цін на рослинні протеїни і масла відобразилося на піднятті цін на тваринні протеїни і жири», — розповів начальник відділу продажів продуктів переробки Максим Гузєв.

Також уточнюється, що торік МХП вперше експортував курячий жир до Перу. 


Для довідки: Агрохолдинг МХП — провідний виробник курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє і контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також займає провідну позицію в рослинництві.