Хімекс ЛТД збільшить переробні та складські потужності

20 квітня 2021, 15:28 2558

Компанія «Хімекс ЛТД» (ТМ ProOrganica) найближчим часом планує розпочати будівництво нового складу площею до 2,5 тис. м2 і запустити виробництво органічного борошна за технологією жорнового помелу.

Про це розповів комерційний директор ТОВ «Хімекс ЛТД» Євген Блохін під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Київ».

«Зараз спільно з фахівцями компанії Bühler («Бюлер») на виробництві закінчуємо введення в експлуатацію оптичної сортувальної машини, яка дозволить очищати продукт до найвищого показника очищення — 99,9%», — розповідає Євген Блохін.

Наразі потужність очищувальних ліній складає 4 тис. т на рік. Підприємство має обладнання для лущення органічної спельти та дозатор ваговий для фасування очищеного продукту в різні варіанти пакування.

«Наша компанія сьогодні готова інвестувати в інфраструктуру, яка необхідна для розвитку органічного землеробства. В цьому напрямку працюємо з фермерами, які обробляють землю поблизу нашого виробництва, з метою їх переходу на органічне виробництво», — зазначає Євген Блохін.


Для довідки: компанія «Хімекс ЛТД» (ТМ ProOrganica) працює в сфері переробки органічних сільськогосподарських культур з 2019 року, виробляючи інгредієнти для харчової та кормової промисловості з подальшою реалізацією на внутрішньому ринку до країн ЄС та Великобританії. Сертифікована як органічний оператор сертифікаційним органом «Органік стандарт».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua