ЕтноПродукт зосереджується на внутрішньому ринку

28 серпня 2021, 10:10 3372

Компанія «ЕтноПродукт», яка виробляє сертифіковану органічну продукцію з 2010 року, з експортного напрямку переорієнтувалася на внутрішній ринок.

Про це розповів комерційний директор ПрАТ «ЕтноПродукт» Андрій Ніколяк під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Чернігів».

«Раніше ми більше інвестували і розвивали експортний напрям вирощування зернових, але останніми роками сконцентрувалися на внутрішньому ринку і розвиваємо ферму та переробку, запускаємо нові продукти. Бачимо, що внутрішній ринок все таки має запит на органічну продукцію, адже в Україні практично немає якісного молока, у споживачів відсутня довіра до продуктів, які стоять на полиці, а органічні продукти мають певну репутацію і, відповідно, затребувані на ринку», — зазначає Андрій Ніколяк.

За його словами, внутрішній ринок більш стабільний для виробників, але водночас проблема органіків у тому, що багато виробників намагаються бути присутніми в ніші здорового харчування, і органічним виробникам важко доносити меседж, що таке органічна продукція, в чому її перевага, й інколи вони програють у конкуренції з псевдонатуральними продуктами.


Для довідки: ПрАТ «ЕтноПродукт» це українсько-швейцарське аграрне підприємство із замкнутим циклом виробництва органічної сільськогосподарської продукції. Поля та ферми підприємства розташовані в Чернігівській області. Компанія має в обробітку близько 4 тис. га органічної землі (пасовища, сіножаті, рілля), утримує близько 1000 голів ВРХ. На молокопереробному підприємстві під Києвом виготовляються органічні продукти харчування під власною торговою маркою «ЕтноПродукт».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua