Найбільше українського борошна вивезла ДПЗКУ

20 вересня 2016, 14:25 2140

За результатами липня-серпня 2016/17 маркетингового року, ДПЗКУ посідає перше місце серед експортерів українського борошна.

Про це повідомив директор департаменту маркетингу та реалізації готової продукції В’ячеслав Цегельник, інформує корпорація.

«За даними митної статистики, за перші два місяці цього маркетингового сезону ми реалізували більше 11 тис. то борошномельної продукції на зовнішні ринки та очолили рейтинг українських компаній-експортерів борошна», — зазначив директор департаменту.

За його словами, сьогодні ДПЗКУ активно працює над розширенням ринків збуту продукції переробки та відвантажує українське борошно до країн Північної Африки, ОАЕ, Анголи, Кореї, Індії, Індонезії, Домініканської Республіки, Венесуели, тощо.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори загальною потужністю зберігання 3,75 млн т, а також млини, комбікормовий і круп'яний заводи. Потужності портових елеваторів ДПЗКУ в Одесі та Миколаєві з перевалки зернових на експорт оцінюються самою компанією в 2,38 млн т на рік.

У 2015/16 МР ДПЗКУ відправила на експорт понад 40 тис. т борошна, збільшивши цей показник у 2,5 рази у порівнянні з попереднім періодом. В планах корпорації у цьому маркетинговому сезоні наростити експорт продукції переробки до 60 тис. т.