В Європі страви із равликів є дуже популярними, у нас же лише зароджується культура споживання наземних молюсків.
Зайнятися равликовим бізнесом вирішили Оксана та Василь Юськів, які спершу і не підозрювали, наскільки клопіткою виявиться ця справа.
«N. B.!» Індекс агроефективності областей України
Насамперед потрібно тепле приміщення, де маточне стадо в лютому прокидається і відкладає ікру, потім — інкубація цих ікринок в спеціальних лотках, при сталій температурі і вологості. Навесні маленьких молюсків переносять у теплицю. Коли малята підростають, їх переселяють у загорожу на свіже повітря, де равлики вдень ховаються під спеціальними дерев'яними щитами.
Як це відбувається — дивіться у фотозвіті.
Детальніше про равликову ферму читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК: Чернівецька область.
Джерело фото: AgroPortal.ua