Слизький делікатес. Буковинський равлик

15 квітня 2019, 10:00 5118

Смачний і повністю їстівний вид середземноморських равликів — Helix aspersa muller — вирощують поблизу Чернівців на фермі «Буковинський равлик». 

В Європі страви із равликів є дуже популярними, у нас же лише зароджується культура споживання наземних молюсків.

Зайнятися равликовим бізнесом вирішили Оксана та Василь Юськів, які спершу і не підозрювали, наскільки клопіткою виявиться ця справа.

«N. B.!» Індекс агроефективності областей України

Насамперед потрібно тепле приміщення, де маточне стадо в лютому прокидається і відкладає ікру, потім — інкубація цих ікринок в спеціальних лотках, при сталій температурі і вологості. Навесні маленьких молюсків переносять у теплицю. Коли малята підростають, їх переселяють у загорожу на свіже повітря, де равлики вдень ховаються під спеціальними дерев'яними щитами.

Як це відбувається — дивіться у фотозвіті. 

Детальніше про равликову ферму читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК: Чернівецька область. 


Джерело фото: AgroPortal.ua