В Україні кращі стандарти тваринництва, ніж у більшості країн Європи

23 лютого 2023, 08:00 2269

Європейське сільське господарство не є ідеальним. На сьогоднішній день існує багато проблем із дотриманням нормативних вимог.

Про це в інтерв’ю розповів член ради директорів агропромхолдингу «Астарта» Жиль Меттеталь.

«Дотримання вимог щодо захисту тварин є важливим і не виконується в більшості країн. Тому я б сказав, що Україна має кращі стандарти, ніж більшість європейських країн», — зазначив він. 

І підкреслив, що Україна може виробляти і продавати ефективно і конкурентно. Більшість західних та європейських сільських господарств намагаються витримати конкуренцію. 

«Приклад — моя країна (Франція). Сьогодні половина курятини імпортується, тоді як свого часу ми були одним із найбільших світових експортерів. Чому? Тому що деякі компанії, зокрема українські, виробляють продукцію з хорошими стандартами і набагато дешевшу, ніж будь-який європейський виробник», — додав Жиль Меттеталь.

Він вважає, що інтерес європейських інвесторів полягає у тому, щоб розвивати синергію між Україною та Європою, щоб допомогти підвищити їхню продуктивність та ефективність. 

«Зрештою, це додає більшої цінності та призводить до створення більш високотехнологічних продуктів, що не завжди вдається Україні. Ми повинні приділяти більше уваги синергії між двома сільськогосподарськими секторами, ніж конкуренції між ними», — підсумував він.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).