Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.
Як зазначається, впродовж першого півріччя 2021 р. українці в середньому збільшили частку свинини в раціоні на 300 г. Такими даними поділився експерт аграрних ринків Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Олександр Сікачина.
Згідно з прогнозами, споживання свинини у 2021 р. сягне 15,5 кг порівняно з 14,8 кг минулоріч. Це найвищий результат з докризового 2013 р., коли показник на душу населення становив 17,9 кг.
«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м'яса, насамперед курятина. Так, у 2021 р. споживання цього вида м«яса скоротиться майже на 2 кг», — коментує Сікачина.
При цьому, за словами експерта, варто зважати, що еластичність попиту на м'ясо є повільною: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.