Україні варто впроваджувати європейські принципи благополуччя тварин уже зараз

05 жовтня 2024, 08:00 631

Один із основних пріоритетів європейського сільського господарства — благополуччя тварин. Для України важливо починати застосовувати у виробництві відповідні європейські практики.

Таку думку висловив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба Мінагрополітики

За його словами, щоб швидко імплементувати в українське законодавство і виробництво європейські принципи благополуччя тварин, необхідно розуміти, які наступні практичні кроки варто зробити державі та підприємцям, щоб досягти стандартів ЄС.

«Важливо, щоб держава чітко окреслила напрямки та пріоритети впровадження принципів благополуччя тварин. Щоб українські агровиробники розуміли, що це означає і як відбуватиметься на практиці, та розпочали процес навчання майбутніх фахівців. Тому підприємці можуть уже починати застосовувати європейські практики в частині благополуччя у виробництві. Щоб після приєднання до ЄС наші підприємці стали лідерами з погляду підходів до благополуччя тварин в агросекторі», — зазначив Тарас Висоцький.