Швейцарія на Чернігівщині розвиватиме жіноче підприємництво у скотарстві

03 жовтня 2024, 16:53 187

Чернігівська обласна військова адміністрація підписала Меморандум про співпрацю зі Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт».

Як говориться у повідомленні Чернігівської ОВА, співпраця буде здійснюватися шляхом надання консультаційної допомоги та навчання жінок, які займаються підприємницькою діяльністю в  галузі скотарства.

«Наразі багато чоловіків мобілізовані. Тому основний фокус — на жінках. Плануємо залучати інші швейцарські компанії, які могли б сприяти розвитку жінок тут, зокрема в агробізнесі», — зауважив директор «Свісконтакт Україна» Пошан Бахадур КС.

У Чернігівській ОВА зазначили, що під час повномасштабного вторгнення 75 аграрних підприємств регіону зазнали втрат. У цифрах — 2,4 млрд грн. Водночас минулого року аграріям вдалось отримати рекордний урожай.

Чернігівщина також посідає 3-тє місце (після Полтавської та Черкаської областей) з виробництва молока на сільгосппідприємствах.

«На Чернігівщині понад 558 тис. га сінокосів і пасовищ. Логічно, що в регіоні акцентують на розвитку тваринництва. Щодо молочного виробництва, то більшість підприємств виробляють продукцію екстра-гатунку», — повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Олег Крапивний.