В Україні створять платформу для фінансування зеленого переходу бізнесу

06 грудня 2021, 13:00 3511

Одним із пріоритетних завдань Офісу віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України є створення платформи для фінансових інституцій, які будуть спонсорувати зелений перехід приватного сектору в різних сферах господарської діяльності.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в рамках Церемонії нагородження Partnership for Sustainability Award 2021.

«За два тижні відбудеться Саміт східного партнерства, на якому ми анонсуємо п’ять флагманський ініціатив щодо підтримки 10 тис. підприємств у межах зеленого переходу, додаткового фінансування фонду енергоефективності, а також програму підтримки малих і середніх сільських господарств», — розповідає Ольга Стефанішина.

N. B. Кліматичний саміт у Глазго: європейцям потрібна Україна

Вона додала, що доступ до цих програм матимуть компанії, у яких сформовані стратегії впровадження енергоефективних технологій, продукція виробляється за найвищими екологічними стандартами, або підприємства, які орієнтовані на експорт за євростандартами.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua