В Україні відбудеться національний конкурс виробників сиру ProCheese Awards

24 жовтня 2020, 10:40 3198

ARDIS group планує провести національний конкурс серед виробників сиру ProCheese Awards. Це буде перший конкурс у цій ніші в Україні, який проведуть згідно європейських стандартів.

Про це повідомляють організатори конкурсу.

«Наступного року ми готуємо проведення національного конкурсу сирів ProCheese Awards, щоб уперше провести професійний відбір сирів та підготувати їх до участі в міжнародному конкурсі World Cheese Awards в Іспанії. В нас є багато сироварів, які створюють якісні автентичні сири. Але самим їм вкрай важко буде підготуватись та потрапити на конкурс. Тому ми візьмемо на себе роль консультантів і надамо підтримку в організації та підготовці їхніх творінь. Для нас дуже важливо достойно представити нашу країну та презентувати світовому ринку український потенціал», — зазначає керівниця проєкту ProCheese Наталя Кагадій.

N.B. Продуктовые хиты-2020. Сыры на кокосовом молоке и чеддер в лаве

За словами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової, конкурс World Cheese Awards цікавий не так змаганням за нагороди, як можливістю показати цінність сироварів та їхніх творінь на міжнародному рівні. 

«Можна відвідувати сотні фестивалів сиру, виставляючи свої творіння для продажу, але без досвіду участі в конкурсах міжнародного формату ви не будете рости професійно. Саме тому ми хочемо провести наступного року національний конкурс ProCheese Awards за європейським форматом, де будемо відбирати сири, які братимуть участь у World Cheese Awards. Правила такого формату допоможуть сироварам підготуватись та презентувати український сир із найкращих боків, дати можливість журі неупереджено оцінити його смак і унікальність. Кожен сирний митець може отримати незалежну оцінку та рекомендації від експертів, професійна кваліфікація яких підтверджена європейськими школами чи академіями», — зазначає Оксана Чернова.

N.B. Як це було: шоу SALON DU FROMAGE


Для довідки: участь у конкурсі ProCheeseAwards буде доступною для кожного, хто виготовляє якісні крафтові сири. Для участі у відборі на конкурсантів чекає анкетування та попередні експертні поради. Участь у міжнародному конкурсі World Cheese Awards передбачає дотримання ряду правил, на які будуть опиратись українські організатори при відборі локальних виробників.