Понад 80 українських товарів відкрили іноземні ринки

04 січня 2022, 19:00 936

Право експорту до країн Європейського Союзу наразі мають 380 українських підприємства, із них 162 підприємств-виробників продукції для споживання людиною та 218 — підприємств-виробників нехарчової продукції.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«З метою контролю якості української продукції протягом року було проведено два аудити ЄС: аудит оцінки офіційного контролю за виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів; аудит системи державного контролю за мікробіологічним забрудненням продуктів нетваринного походження», — зазначили у відомстві.

Торік також було проведено аудит підприємств, що постачають м’ясну продукцію до Китайської Народної Республіки щодо запобігання і контролю за розповсюдженням коронавірусної інфекції та інспекційний візит делегації Міністерства безпечності продовольства та ліків Республіки Корея щодо оцінки державної системи контролю виробництва м’яса птиці та продуктів з нього на предмет можливості надання Україні права експорту.

У 2021 році МЗС і Держпродспоживслужба відкрили та відновили доступ на іноземні ринки для 81 групи українських товарів у 21 країні світу. 

«Продовжується робота з відкриття ринків (ЄС, США, КНР, Південна Корея, Малайзія, Канада, Мексика, Аргентина, Індонезія, Індія, Австралія, Таїланд, Марокко, Чилі, Сінгапур, Ефіопія, Ангола, Танзанія, Алжир, Гонконг, Бразилія та ін.): всього наразі у стані відкриття 156 товарних позицій», — зауважили в Держпродспоживслужбі.