Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів за підсумками роботи відомства щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року.
Як зазначається, на другому місці за типом порушень — невідповідність маркування.
«Продукти харчування, які купують українські споживачі, мають бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам та вимогам. Ми маємо захистити споживачів. Робота в цьому напрямку тільки посилюватиметься», — підкреслила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
З початку року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірки. В результаті вилучили з обігу більше 31 тонни продуктів.
Найбільше вилучено:
- молока та молочних продуктів (понад 6 т);
- риби (4,7 т);
- м'яса птиці (3,3 т);
- м'яса та м'ясопродуктів (більше 2 т).
Також було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму більше 1,6 млн грн.