Названо дату проведення першого електронного земельного аукціону

08 жовтня 2021, 15:52 3056

Перший аукціон з оренди комунальної землі сільськогосподарського призначення оголошено в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі».

Земельну ділянку площею 2,1 га виставила на аукціон Тавричанська сільська рада (Каховський район, Херсонська область), говориться у повідомленні системи.

Стартова ціна річної оренди складає 10% від нормативної грошової оцінки ділянки — 5088 грн. Земельна ділянка здається в оренду на 7 років. Розмір гарантійного внеску, необхідного для участі в аукціоні, складає 30% від стартової ціни, тобто понад 1500 грн.

Аукціон відбудеться 9 листопада 2021 р. й проходитиме на підвищення ціни. 

«Перший земельний аукціон в системі оголосила невелика сільська громада. Ми вітаємо, що прозору оренду комунальної землі сільськогосподарського призначення розпочинають саме органи місцевого самоврядування. Це правильний крок до ефективного використання земельних ресурсів громади, який допоможе залучити необхідні до бюджету кошти», — зазначила перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак.  

Публікація земельних аукціонів у системі «Прозорро.Продажі» відбувається через акредитовані майданчики, завдання яких допомагати продавцям (організаторам торгів) якісно підготувати лот до аукціону та залучити якомога більшу кількість учасників на аукціон. Наразі таких майданчиків в системі понад 40, що створює конкуренцію між ними та розширює коло тих, хто займається пошуком покупців на лоти.