Кабмін затвердив механізм контролю у сфері карантину рослин

18 липня 2017, 08:00 2848

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових перевірок Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідна постанова Кабміну № 507 від 12 липня 2017 р., оприлюднена на урядовому порталі, говориться у повідомленні Держпродспоживслужби.

«Визначення таких єдиних критеріїв надасть можливість чітко врегулювати кількість та частоту здійснення перевірок та коло суб'єктів господарювання, які відносяться до високого, середнього та незначного ступенів ризику у відповідній сфері», — говориться у повідомленні.

Відповідно до критеріїв, планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю: з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на 2 роки; із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на 3 роки; з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на 5 років.

Якщо ж впродовж останніх 3 років порушень не фіксувалося, термін проведення перевірки збільшується у 1,5 раза з урахуванням аналізу ризиків, повідомили у відомстві.

«У разі коли суб'єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб'єкт належить до більш високого ступеня ризику з числа тих, до яких він може бути віднесений», — уточнили у Держпродспоживслжубі.