Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».
За результатам 2020 року, було імпортовано 4,7 тис. т м'ясо-ковбасних виробів. Однак незважаючи на зростання таких поставок, частка імпортованих ковбас в загальній пропозиції на українському ринку залишається незначна (1,4%).
«Основними постачальниками м«ясо-ковбасних виробів в Україну є європейські країни. При чому, якщо в натуральному виразі безумовно лідує Польща (73%), то в вартісному виразі перше місце займає Іспанія (43%). Це свідчить про імпорт зі сторони Іспанії більш делікатесної групи, якими славиться дана країна», — коментує аналітик УКАБ Світлана Литвин.
Експорт ковбасних виробів з України також зростає, однак обсяги його значно менші в порівнянні з імпортом. За 2020 рік було експортовано 1,4 тис. т, що в 2,6 рази вище показника попереднього року. Основними країнами-покупцями українських ковбас в 2020 році були: Нігерія (25% експортної виручки), Грузія (21%), Азербайджан (13%), Йорданія (11%) та Молдова (5%).