Дорожня карта допоможе в управлінні земельним банком

16 грудня 2018, 11:15 3168

Система управління земельними активами має бути фундаментом в «архітектурі» загальної системи управління аграрним підприємством. Від точності даних про площу земельних ділянок, що орендуються, залежить бюджет нарахувань по орендній платі, а від точності площі полів, що в обробітку, — виробничий бюджет.

Про це розповів технічний директор «Глобал ГІС» Віталій Бєлєнков у рамках підготовки до конференції «Аграрні інновації 2018». 

За його словами, впровадження геоінформаційних систем (ГІС) створює єдине цілісне інформаційне середовище, в якому знаходяться дані про земельний банк (площа в оренді та в обробці, передані й отримані по обміну земельні ділянки, терміни договорів оренди та інше).

«Оперативний доступ до цієї інформації дозволяє підвищити контроль за активами компанії і прозорість бізнес-процесів. Це у свою чергу знижує ризики ведення бізнесу як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі», — розповідає Віталій Бєлєнков.

В компанії «Глобал ГІС» зазначають, що впровадження системи управління земельним банком насамперед дозволяє підвищити контроль за активами, а також підвищити ефективність роботи фахівців, які працюватимуть в єдиному інформаційному просторі, оперативно отримуватимуть інформацію.

«Аудит земельного банку — це зріз поточного стану земельних активів компанії. Існує кілька основних ефектів проведення такого аудиту. По-перше, отримуємо актуальну інформацію про стан земельного банку і основні ризики, пов'язані з управлінням (або придбанням) землею. По-друге, маємо детальний звіт про стан земельних активів у розрізі філій, підприємств, сільрад (або полів, що включає: терміни оренди, юридичний статус, обмін ЗД, відповідності площі по документах і по карті тощо). В результаті отримуємо «дорожню карту» щодо вирішення всіх проблемних питань», — розповідає Віталій Бєлєнков.


Для довідки: більш детально про сучасні технології ефективного управління земельним банком можна дізнатися під час конференції «Аграрні інновації 2018», яка відбудеться 18 грудня за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10, iHUB.

Організатор компанія «ПроАгро».