Більше 100 агрокомпаній управляють землями за допомогою FieldBI

27 січня 2022, 08:00 777

В Україні більше 100 агрокомпаній управляють своїми землями за допомогою Електронного землевпорядника FieldBI.

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії.

Зазначається, що «FieldBI — комплексна експертно-аналітична система управління землями сільськогосподарського призначення, яка забезпечує облік, аналіз, візуалізацію та ефективне управління найціннішим для фермера активом — землею».

«Станом на початок 2022 року за допомогою FieldBI вже більше 100 компаній оцифрували свої землі, а загальна площа складає близько 400 тис. гектарів. Серед цих агровиробників і великі агрохолдинги, чий земельний банк нараховує десятки тисяч гектарів, і невеликі фермерські господарства із площею близько 500 га», — зазначив генеральний директор ТОВ «Філдбіай» Євген Кугук.

За його словами, відкриття ринку землі змушує все більше агровиробників системно підходити до питання організації та управління земельним банком. 

Враховуючи, що зараз заключено договорів купівлі-продажу менше 1% від ринку, вже відчувається підвищення цін на землю. І зі збільшенням вартості активів, а значить і конкуренції за цей ресурс, фермери більш вимогливо почали ставитись до ефективності використання земель. 

Сьогодні сільгоспвиробники за допомогою FieldBI мають можливість не просто оцифрувати договори та нанести їх на віртуальну карту, але й отримати докладну статистику щодо ділянок, які не обробляються, або обробляються частково, унеможливити незаконну перереєстрацію за допомогою сервісу «Антирейдерський маяк», отримати повну інформацію щодо обмінів, вести облік взаємовідносин (в т. ч. фінансових) із пайовиками, отримувати автоматичні звіти щодо реальної ситуації на полях та автоматично знаходити у зоні інтересів вільні ділянки для розширення власного земельного банку тощо.

За повідомленням компанії, Електронний землевпорядник FieldBI — безпечний, швидкий, доступний будь-якому агровиробнику інструмент, що не потребує витрат на впровадження та має зрозумілий інтерфейс. 

«Розгортання системи на стороні клієнта не вимагає наявності серверів, все відбувається на хмарних потужностях розробника, а доступ можливий як за допомогою ПК, так і з мобільних пристроїв, оскільки FieldBI розроблено повноцінні мобільні додатки для iOS та Android, із найвищим рівнем захисту Amazon Web Services», — уточнюють спеціалісти.

Популярність продукту в Україні зумовлено і тим, що Електронний землевпорядник FieldBI створюється українською командою розробників саме для українських реалій, а тому якнайкраще підходить для забезпечення систематизації та аналізу такого унікального явища, як українське землевпорядкування. Важливим аспектом успішного розвитку FieldBI є і те, що розробниками враховуються побажання та пропозиції користувачів, програма адаптується під реальні потреби клієнтів.

За майже два роки активного розвитку розробники FieldBI впровадили десятки функцій для обліку та аналізу земель сільськогосподарського призначення, а в середині 2021 року створили новий інформаційний продукт AgroTop — farm management system нового покоління для дистанційного управління виробничими процесами в агробізнесі, яка є унікальною для України.

Отримати безкоштовний доступ для ознайомлення із функціоналом FieldBI та AgroTop можна заповнивши коротку форму за посиланням: fieldbi.io.