Результати, опубліковані в Scientific Reports, показують, що другий рік польового випробування ГМ-рижію, який виробляє аналог риб’ячого жиру, у 2015 році підтвердив результати попереднього року, пише Rothamsted Research.
ГМ-рижій, що був модифікований генами морських мікроорганізмів, може виробляти дві найбільш потрібні корисні омега-3 поліненасичені жирні кислоти (LC-PUFA) з довгими ланцюгами, а саме, EPA (ейкозапентаенову кислоту) та DHA (докозагексаєнову кислоту), що має навіть довший ланцюг. Кислоти EPA і DHA мають важливе значення для боротьби з глобальним зростанням серцево-судинних захворювань та метаболічних розладів.
«Демонстрація того, що наш ГМ-рижій дійсно росте в реальних умовах, підтверджує потенціал нашого підходу», - розказав керівник програми дослідження рижію в Rothamsted Research Джонатан Нейпер
У публікації також показано, як команда змогла знизити рівень непотрібних омега-6 жирних кислот у трансгенному насінні, щоб ще більше стати подібним до морського риб’ячого жиру.