На Луганщині випускатимуть біопосуд із пшениці, кукурудзи, картоплі

02 квітня 2021, 18:00 3448

Підприємство «Тана» (Луганська обл.) вироблятиме нові види продукції — біорозкладні та вогнетривкі полімери.

Про це йдеться у повідомленні Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» на сторінці у Facebook.

«У світі продукція з біорозкладних матеріалів набуває все більшої популярності, це стає трендом. Нам важливо долучитися до цього процесу, щоб вийти на нові ринки, опанувати напрямки, яких до цього не було у компанії. Ми маємо великий досвід у виготовленні композитних матеріалів, а біорозкладні матеріали — це свого роду композитний матеріал — суміш різних компонентів», — розповідає директор підприємства Сергій Войтюк.

За його словами, у найближчі три роки компанія планує налагодити виробництво з компонентів пшениці, кукурудзи, картоплі.

У компанії зараз думають над тим, як самостійно виготовляти біопосуд. Іншим варіантом є реалізація композитної сировини вже діючим виробникам. На підприємстві підрахували, що окупність цього проєкту складе 2 роки.

«Ми вважаємо, що виготовлення біопосуду принесе більші прибутки, але потребує з нашого боку потужної стратегії просування. Якщо ж виготовляти біоматеріал для існуючих виробників, нам потрібно буде переконати їх у попиті на такий вид посуду», — додає Войтюк.