Завод Добродія перевів сушилку зерна на тверде паливо

07 жовтня 2021, 10:30 3017

На заводі, який виробляє продукцію під ТМ «Добродія» і San Grano, на початку жовтня був встановлений котел для опалення сушарки твердим паливом.

Як говориться в повідомленні компанії, рішення про перехід на альтернативні джерела енергії було прийнято в зв'язку з підвищенням цін на природний газ для підприємств як мінімум в три рази.

«Вибір котла проводився за технічними параметрами сушарки, наявності вже працюючого устаткування виробника і за відгуками про його роботу. В результаті зупинилися на обладнанні українського виробника — компанії «Греко Груп», — відзначили в компанії.

За словами головного інженера заводу компанії «Добродія Фудз» Олександра Молчанова, потужності твердопаливного котла складають 8,5 МВт, а для опалення використовуються деревні пелети, пелети з лузги соняшника і деревна тріска.

«Знизити витрати на сушку зерна можна тільки одним способом — перейти на альтернативне паливо. Тому перехід на тверде паливо дозволить нам зменшити собівартість сушіння зерна. А економія на вартості палива збільшиться як мінімум в два рази», — розповів Молчанов.

Також на заводі повідомили про те, що розрахунковий термін окупності встановленого обладнання становить один сезон сушіння зернових.


Для довідки: ТМ «Добродія» — один з лідерів серед виробників вівсяних пластівців в Україні. Продукція ТМ «Добродія» виробляється на повністю автоматизованому сучасному виробничому комплексі в Чернігівській області. Це одне з найбільших підприємств з виробництва пластівців із зернових культур і продуктів на їх основі в Європі.

ТМ «Добродія» представлена в найбільших національних торговельних мережах у всіх регіонах України, а також експортується в більш ніж 30 країн світу (ЄС, Китай, Азію, Африку, Ізраїль, Молдову та ін.). Реалізацію продукції під ТМ «Добродія» і San Grano здійснює Торговий дім «Добродія Фудз», який входить до складу національної агропромислової групи Agricom Group.