Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.
Так, Старокостянтинові цьогоріч з 300 тис. т. буряків зварили майже 50 тис. т. «білого золота», а це на 13 тис. т. перевищує результати попереднього переробного циклу. Більше того, 90% продукції це цукор найвищого гатунку — першої категорії.
«Якщо говорити про особливості сезону, що минув, то головними викликами для нас стали налагодження нового обладнання та виведення його на оптимальні режими роботи, адже у 2019 році ми першими на теренах України запровадили сухе транспортування буряків замість традиційної, проте застарілої гідроподачі. Цей інноваційний європейський досвід усуває втрати цукру через його «вимивання» транспортерною водою та зменшує викиди на фільтраційні поля, підвищуючи у такий спосіб рівень екологічної безпечності виробництва.
Крім того, нова технологія дозволила знизити собівартість завдяки відмові від використання буряковкладальних машин та мінімізації навантаження на людей» — зауважує директор ТОВ «Старокостянтинівцукор» Дмитро Данкович.
За його словами, сезон-2019 також відзначився підвищенням цукристості «солодких» коренів, незважаючи на зменшення їх ваги, а турбіну завод заглушив та зупинив ТЕЦ після 77 діб роботи, що і ознаменувало завершення виробничого циклу.