Західний Буг сіється рекордними темпами

13 квітня 2021, 13:46 2977

ПП «Західний Буг» розпочала посівну кампанію 24 березня 2021 р. Першими почали роботи підрозділи Суходоли, Розворяни та Жвирка.

Як говорится у повідомленні компанії на сторінці у Facebook, засіяно насіннєві площі ярої пшениці та ярого ячменю — всього 330 га та 50 га відповідно.

На початку квітня розпочато посів такої стратегічної культури, як цукровий буряк. Станом на 9 квітня вже засіяно 2,6 тис. га, що становить 19% від загальної площі посіву цукрових буряків в «Західному Бузі» на поточний рік.

«Через відносно пізній старт посіву цукрових буряків в цьому році наші агрономи та механізатори вийшли на справді вражаючі цифри — щодня засівається понад 700 га даної культури, що на 20% перевищує темпи посіву минулого року», — йдеться у повідомленні.

Крім цукрових буряків в найближчий місяць підприємство планує посіяти 17 тис. га кукурудзи та 8,7 тис. га сої.

«Можна сміливо стверджувати, що настільки великої інтенсивності темпів посіву на нашому підприємстві ще не спостерігалось за всю його 17-річну історію», — констатують в компанїі.

У той же час, завершено азотне підживлення озимого ріпаку на площі майже 7 тис. га та розпочато 2-ге підживлення озимої пшениці на найбільш ранніх посівах. Також вже проведено інсектицидний захист озимого ріпаку від шкідників.


Для довідки: ПП «Західний Буг» засноване у 2003 році. Компанія займається вирощуванням сількогосподарських культур, а також виробництвом та реалізацією насіння, надає послуги елеваторів та послуги агрохімічної лабораторії. На сьогодні «Західний Буг» обробляє близько 50 тис. га земель у Львівській, Волинській, Чернівецькій та Тернопільській областях. До структури компанії входять 10 рільничих підрозділів, три елеватори потужністю одночасного зберігання 88 тис. т, насіннєвий завод потужністю 200 т/доба, агрохімічна лабораторія, яка надає послуги аналізів ґрунту та води тощо.