Vitagro зайшла в овочівництво

30 жовтня 2023, 14:53 2183

«Аграрна компанія 2004» (Хмельницька область), яка входить до холдингу Vitagro, підхопила тренд останнього року та почала вирощувати овочі.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів агроном із садівництва ПП «Аграрна компанія 2004» Олександр Баран, пише AgroTimes.

«Багато хто у цьому році кинувся в овочі, зокрема і ми, — зазначає він. — Посіяли 15 га цибулі, 20 га моркви, 15 га буряку. Цибулю вже зібрали, морква та буряк ще чекають своєї черги».

Для зберігання урожаю цибулі господарство орендує спеціалізоване сховище у агрохолдингу «Контінентал Фармерс Груп». 

«Тримати цибулю у сховищі плануємо, ймовірно, до весни — за теперішніми цінами немає сенсу продавати», — резюмував агроном.

Водночас частину урожаю моркви «Аграрна компанія 2004» буде закладати у сховища, частину реалізовувати відразу, якщо буде потреба, каже Олександр Баран.

«Співпраця з супермаркетами — така річ, що часом і в збиток собі треба спрацювати, аби тільки туди зайти, — говорить агроном. — А потім треба регулярно поставляти, бо якщо цього не робитимеш ти, твоє місце швидко займуть інші. Тому навіть за трошки нижчої ціни, щойно з’являється у нас продукція, ми відразу завозимо її у мережі».