Про це AgroPortal.ua розповіла співвласниця ферми Ірина Юськевич.
Близько 70 змій (вужевих та полозів) тримають на м'ясо, адже воно зміцнює імунітет, допомагає людям, хворим на туберкульоз.
Змії ростуть 3 роки до «їстівного стану». Їх годують свіжим мальком з рибних господарств (змія не їстиме несвіжого), перепелиними яйцями. Кожна змійка за тиждень з'їдає щонайменше одну рибку, одне перепелине яйце, випиває 30 грамів молока.
Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м'ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться охочі спробувати щось нове.
«N.B.!» #Індекс АПК. Львівська область
«Страва зі змії буде дорогою — орієнтовно 3−4 тис. грн за порцію. Однією зміючкою можна нагодувати трьох людей. Бо це таки делікатес, ним не наїдаються, як варениками», — додала вона.
Згодом на фермі планують розводити й отруйних плазунів. Схожі зміїні ферми розвиваються в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході. Цих плазунів там вирощують не лише задля м'яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтики.
До речі, фермери не мають наміру зупинятися на равликах і зміях. Планують також вирощувати жаб, а у перспективі, можливо, і ферму сарани запустять.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua