В ІМК завершили обмолот соняшнику та осінню посівну

20 жовтня 2021, 11:36 1995

ІМК зібрала соняшник з площі 25,7 тис. га, намолот склав 91 тис. т, врожайність — 3,52 т/га.

Як говориться в повідомленні компанії, це є другим кращим показником в історії ІМК і на 52% перевищує середню врожайність соняшнику в Україні в цьому році (2,31 т/га станом на 18 жовтня 2021 р. за даними Міністерства аграрної політики і продовольства України).

Також зазначається, що протягом другої половини вересня — першої половини жовтня була посіяна озима пшениця на площі 18,4 тис. га.

«У цьому році активна фаза осінньо-польових робіт в ІМК почалася практично на два тижні пізніше попередньо запланованих термінів, причиною чого стали рясні опади у другій половині вересня, які проходили по всіх регіонах, де працює компанія. З одного боку, це позитивно позначилося на накопиченні продуктивної вологи у верхньому шарі грунту, але одночасно ми довго не могли повноцінно зайти в обмолот і посів. Проте, належне забезпечення технікою і правильна організація виробничих процесів дозволили виконати заплановані польові операції з обмолоту соняшнику і посіву озимих в близькі до оптимальних терміни», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн ??і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.