Торгово-промислова група Амарант очистить 2 тис. тонн насіння амаранту

04 вересня 2019, 08:40 2041

Після вивчення та вдосконалення технології очистки товарного насіння амаранту протягом двох років та встановлення унікальної високопродуктивної лінії з очистки сільськогосподарських культур і амаранту Торгово-промислова група «Амарант» планує прийняти до 2 000 т товарного насіння амаранту врожаю цього року.

Про це AgroPortal.ua повідомив голова Громадської організації «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда.

«Ми відповідально ставимося до сільгоспвиробників, більшість з яких у цьому році тільки набувають досвіду з вирощування амаранту і не можуть розраховувати на максимальні врожаї. Тому прийняли рішення щодо збереження поточної закупівельної ціни. Купуватимемо за ціною 25 000 грн/т очищене та висушене насіння (органічне — 30 000 грн). При цьому беремо на себе усі витрати на очистку та сушіння», — розповідає Олександр Дуда.

За його словами, це робиться з метою забезпечення вітчизняних переробних підприємств товарним насінням амаранту найвищої якості та розширення експортних каналів реалізації.

«А ще ми плануємо втілити в життя проект «Дніпропетровщина — амарантова столиця», тобто створити на базі компанії «УкрБіоЛенд» привабливі інвестиційні умови для глибокої переробки органічного насіння амаранту, ліквідувати логістичні витрати, забезпечити мінімальну собівартість продукції та контроль її якості протягом усього циклу переробки до фасування та відправки на експорт. Окрім того, ми вже маємо домовленість щодо впровадження нашої технології очистки амаранту на нових елеваторах (що заплановані) разом з НПК «Амарант» поблизу м. Миколаїв та «Нейтів Оіл» поблизу м. Одеса наступного року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua