UKRAVIT випустить повну лінійку продуктів для аеропоніки

18 грудня 2019, 11:40 2054

Найближчим часом UKRAVIT планує випустити повну лінійку продуктів для аеропоніки. Докладну інформацію про впровадження інновацій та нові продукти 2020 року компанія надасть після новорічних свят під час зимових регіональних семінарів для сільгоспвиробників.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник сервісно-технологічного відділу компанії UKRAVIT Сергій Сальніков.

«В рамках низки семінарів представники компанії розкажуть аграріям про особливості ґрунту, води та виробництва в їхньому регіоні та запропонують сільгоспвиробникам вирішення існуючих проблем. UKRAVIT — це єдина компанія-виробник, яка має власний R&D центр — «Інститут здоров’я рослин». І ми єдині в Україні проводимо глобальні дослідження, які визнаються на міжнародному ринку. Оснащені за останнім словом техніки лабораторії надають змогу досліджувати ґрунти, воду, рослинний та насіннєвий матеріал, ЗЗР і добрива, аби точно запланувати і головне — одержати високий врожай. Адже UKRAVIT пропагує не тільки продаж пестицидів, а й науковий підхід до ведення сільгоспвиробництва, допомагаємо аграріям спланувати та розрахувати, скільки коштів буде витрачено в сезоні, і який результат буде отримано», — зазначає Сергій Сальніков.

За його словами, компанія забезпечує комплексну підтримку клієнтів упродовж усього виробничого циклу: від дослідження ресурсів господарства на найрізноманітніші показники до аналізу безпечності вирощеної продукції. А науковці «Інституту здоров’я рослин», які входять до робочої групи Global G.A.P. в Україні, контролюють та підтверджують високу якість вітчизняної продукції.

Крім того, в науковій установі весь час працюють над розвитком нових напрямів і розробкою нових продуктів. Як розповів Сергій Сальніков, одним із напрямків, які збирається найближчим часом розвивати UKRAVIT, буде створення продуктів для вирощування методом аеропоніки.

«Сьогодні в Україні є компанії, які пропонують системи для аеропоніки, та окремо компанії, які продають добрива. Ці дві складові виробництва ніяк не поєднані між собою, і ніхто не може порадити, під яку систему потрібно обрати конкретні добрива. «Інститут здоров’я рослин» провів низку досліджень для визначення кращих добрив і розробив унікальні рецепти у вигляді багатокомпонентних продуктів, які забезпечують максимальну якість для аеропоніки», — пояснює він.

Також сформований напрямок і ведуться дослідження з біологізації — створенню біологічних пестицидів, абсолютно екологічних препаратів.

«В «Інституті здоров’я рослин» проведено дуже багато досліджень, адже компаній, що сьогодні пропонують біопестициди, дуже багато, і використання цих препаратів поки що базується лише на довірі аграріїв. Ми випробовуємо препарати на власних площах — закриті посіви в теплицях — і за рівнем залишків пестицидів визначаємо, наскільки вирощена продукція буде біологічною. З-поміж досліджених варіантів препаратів у сезоні-2020 на ринок вийдуть лише одиниці під брендом UKRAVIT, але ми впевнені на 100%, що вони безпечні та працюють», — зазначає Сергій Сальніков.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua