Український виробник ягід уперше отримав сертифікат Global GAP GRASP

28 травня 2019, 12:48 2847

ТОВ «Артель №1» (ТМ Artberry) першим в Україні отримало сертифікат Global G.A.P GRASP. Це дозволить йому розширити можливості експорту вироблених ягід.

Про це йдеться у повідомленні Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Global G.A.P. GRASP є добровільним доповненням стандарту Global G.A.P. і використовується для оцінки соціальних практик на фермі, в якому розглядаються конкретні аспекти здоров«я, безпеки та добробуту постійних і сезонних працівників. Оцінка GRASP дійсна протягом одного року, а сертифікація проводиться щорічно.

«Ми впевнені, що вже найближчим часом прикладом Artberry підуть і інші провідні виробники ягід, фруктів і інших видів плодоовочевої продукції, адже в рамках міжнародного торгового форуму по ягодам, ми звернули увагу на підвищений інтерес імпортерів з ЄС до додаткових видів сертифікації. З огляду на зростаючий рівень конкуренції на ринку ягід України та Європи, будь-яка додаткова перевага при реалізації продукції є важливою», — пояснює директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Однак, на її думку, ще більш важливим є те, що компанія, забезпечуючи відмінні умови праці для найманих працівників, може розраховувати на їхню лояльність, а продуктивність праці  залишається дуже високою. Виробництво фруктів і ягід на таких площах вимагає великої кількості сезонних і постійних працівників, і залучити їх можна тільки таким чином.