Українська продукція на 10% попереду китайської

16 липня 2018, 08:00 7448

T.B. Fruit в цьому році планує стати одним із лідерів виробництва концентратів, виробивши 80 тис. т лише яблучного концентрату. Це стане можливим завдяки сприятливим погоднім умовам і гарній врожайності яблук.

Про це повідомив заступник директор департаменту продаж групи T.B. Fruit Олександр Кудін під час конференції «Плодівництво: плоди, ягоди, фрукти. Сучасні тренди».

«Ми закуповуємо сировину на Прикарпатті і Закарпатті, де сконцентровано найбільше диких садів. Тому що в Україні наразі, на жаль, дуже мала кількість органічних яблуневих садів і виробники цієї продукції більш орієнтуються на експорт і Fresh Market, просячи за свій товар високу ціну», — зазначає Олександр Кудін.

Також він розповів, що в 2014 році кожна 10 пляшка соку в США була розлита з українського концентрату і зазначив, що цьогоріч компанія T.B. Fruit налаштована перевершити цей рекорд.

«Для цього нам сприяють погодні, а також економічні умови. Нещодавно в США прийняли закон про 10% мито на китайський концентрат, і наш продукт буде тепер на 10% попереду», — пояснив Олександр Кудін.

За його словами найбільший ринок збуту продукції T.B. Fruit — Європа, здебільшого Німеччина, оскільки там високе споживання соку. Також компанія останнім часом активно підкорює азіатські ринки, в тому числі і Японію.

«Хоча в цій країні підвищені вимоги порівняно з європейськими країнами. За останні 2-3 роки компанія збільшила постачання продукції в Японію в десятки разів. Якщо раніше ми продавали незначну кількість, яка вимірювалася в сотнях тонн, то зараз говоримо вже про тисячі», — уточнює Олександр Кудін.

Він прогнозує,  що цього року 40% продукції T.B. Fruit направиться в США, 20-30% — Азію, 20-30% — Європу і на внутрішній ринок всього 5%. Щодо України, то тут найбільш затребуваними є яблучний і вишневий концентрат.


Для довідки: T.B. Fruit — вертикально інтегрована міжнародна група компаній із замкнутим циклом виробництва. Має 4 тис. га сільгоспугідь, 7 заводів з виробництва концентрованих соків і соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Польщі, Молдові, а також транспортно-логістичний і інжиніринговий бізнес. Є лідером українського ринку концентрованих соків. Загальна потужність переробних заводів становить 1,2 млн тонн концентрованого соку в рік.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua