T.B. Fruit планує переробити пів мільйона тонн яблук

27 жовтня 2021, 14:35 2837

Група компаній T.B. Fruit підбиває підсумки сезону. На сьогодні компанія переробила близько 40% від планового об»єму виробництва, всього ж до кінця року T.B. Fruit планує переробити 500 тис. т яблук.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, через пізній старт сезону врожай цього року матиме певні відмінності від врожаю попередніх сезонів, а саме: висока кислотність яблучного соку; досить низький вміст цукрів у яблуку.

В компанії уточнили, що цьогорічній сезон розпочався, в порівняні з минулими роками, досить пізно. Причиною цього стали: аномально пізня та холодна весна, що спричинило пізнє цвітіння, а також доволі прохолодне та дощове літо. Загалом початок збору врожаїв яблук змістився майже на місяць.

«Ми прогнозуємо збір яблук до середини грудня, все залежатиме у великій мірі від того, коли розпочнуться перші морози», — повідомив, директор з виробництва групи компаній T.B. Fruit Олег Мочалюк.


Для довідки: T.B. Fruit, провідний переробник ягід та фруктів України, який входить в ТОП-10 виробників соків та сокових концентратів у світі. До складу компанії входить вісім переробних заводів з виробництва концентрованих соків та соків прямого віджиму, фруктових пюре та заморожених фруктів і овочів. Загальна потужність переробних заводів T.B. Fruit становить 1 млн т фруктів та овочів на рік.