НІБУЛОН про хід жнив: ячмінь зібрано, ріпак — наближається до фінішу

18 липня 2019, 11:31 1715

Збиральна кампанія ранніх зернових культур на виробничих філіях ТОВ СП «НІБУЛОН» наближається до завершення.

 Як говориться у повідомленні компанії, обмолотити залишилося менше 13 тис. га (36%). 

На сьогодні завершено збирання озимого ячменю. Загалом зібрано 1816 га зазначеної культури. Валовий збір сягнув майже 10 тис. тонн за середньої врожайності — 53,3 ц/га. Лідерами за врожайністю озимого ячменю є підприємства компанії, що розташовані в центральних районах  Миколаївської області (ДП «Лідієвське», філія «Прибужанівська»),  та філія «Кам«янець-Подільська» (Хмельницька обл.).

Наближається до завершення і збирання ріпаку. Зокрема на сьогодні урожай зібрано  з 93% від запланованих до збирання площ, що становить приблизно 4,5 тис. га. При цьому наразі  сформовано валовий збір на рівні більше ніж 11,5 тис. тонн. Найвищу врожайність культури демонструють такі філії: ДП «Лідієвське» (30,2 ц/га), «Кам«янець-Подільська» (27,1 ц/га).

Завершено збирання ранніх зернових, зокрема пшениці у Миколаївській області. Валовий збір пшениці, що надійшов від філій підприємства загалом по області складає більше ніж 45 тис. тонн. Найбільшу врожайність продемонстрували філії «Прибужанівська» (52,8 ц/га), ТОВ АК «Врадіївський» (53,8 ц/га) та ДП «Лідієвське» (49,5 ц/га).

Наразі збирання переміщається в центральний регіон — філії «Чигирин» і «Кам«янка» (Черкаська обл.). Тривають жнива і на Заході та Сході. Контрольні обмолоти пшениці показують потенціал врожайності на рівні 50-55 ц/га.

Зазначається й висока якість врожаю пшениці, вирощеної на філіях підприємства: понад 80% пшениці, що надходить на лінійні елеватори компанії, відповідає показникам ІІ-ІІІ класів.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.